Feijne Pruimentaert met citroen


belgische pruimentaart met citroen

belgische pruimentaart met citroen

DEEG

  • 175 g bloem / beetje zout
  • 85 g plantaardigeboter
  • 1 eidooier
  • 2 el water

doe de bloem in een kom en voeg boter in kleine stukjes toe.

Meng de boter met de vingertoppen helemaal onder de bloem.

Voeg de eierdooier toe en meng met een spatel tot het mengsel samenklontert.

Voeg water toe om een stevig deeg te krijgen.

Laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

VULLING

  • 50 g boter, kamertemp
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 50 g griesmeel
  • geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 750 g pruimen, gehalveerd en ontpit
  • 4 el abrikozenjam

Bekleed springvorm met het deeg en maak een opstaande rand van ongeveer 2,5 cm.

Klop boter en suiker tot een luchtig en zacht geheel.

Klop griesmeel, citroenschil en ei erdoor, verdeel het mengsel over de taartbodem.

Leg de gehalveerde pruimen met de buitenkant naar boven erop.

Bak de taart circa 40 minuten in de oven tot het deeg bruin is en de vulling goudbruin en gaar is.

Verwarm de jam in een pannetje en wrijf hem door een zeef boven een kom. Bestrijk de taart met de jam.

voorbereidingen:         30 minuten, plus koelen

bereiding:                   40-45 minuten

oventemperatuur:          190°C

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s