Come on, Cook!

Je kent het wel,  je hebt helemaal geen zin om te koken. Maar dan echt niet. Wat dan heel belangrijk is dat je een lekker sfeertje creeërt. Ik heb indertijd erg genoten van Ally McBeal serie op tv met die heerlijk Barry White songs. Voor normaal gebruik niet aan te raden. Maar bij deze uitzondering goed toepasbaar. En een courgette kan goed doorgaan voor een microfoon. Zorg alleen dat niemand je ziet cq. hoort. Soms heb je het even nodig dat iets anders je glimlach weer naar boven tovert. En muziek heeft invloed op je humeur.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PlPvFiqlBXc&hl=nl&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&border=1%5D

Dit is ook aan te raden als je koken haat.  Maak de keuken dan tot een gezellige plek om te zijn. En wat zeker helpt is goed keukenspul. Investeer in een paar mooie spullen waarbij goede messen essentieel zijn. Zelf gebruik ik globalmessen, een fijn aardappelschilmesje, broodmes en een koksmes met een breed lemmet voor groenten. Na het snijden gooi je de groenten met het lemmet zo de pan in. Superhandig en gemak dient de mens. Zorg voor plezier in koken, dat kan door ingrediënten die je lekker vindt onder handbereik te hebben. En dat je een aantal lui-lekkerland-recepten hebt, weinig inspanning-groots resultaat, waar je bij nood op terug kan vallen.

En misschien moeten we onze kijk op eten aanpassen en dat nuchtere hollandse een beetje laten varen. Eten is niet alleen een middel om in leven te blijven. Leef als een italiaan, daar draait veel om eten, zij zorgen goed voor zichzelf. Uiterlijk en innerlijk. Tijdens hun grootse discussies over eten wordt er van alles besproken en eigenlijk logisch, het heeft invloed op je welbevinden. Allereerst stop je het in je lijf en moet het je de goede energie geven. Daarnaast gaat het om mensen en sociale contacten.  Het is onderscheidend en het zegt veel over je, je kunt er je eigen identiteit mee laten zien.

Hoe wil jij gezien worden? PEπ

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s