Perentaart

Peren langs Het Gein

Het is nu een heerlijke tijd om te oogsten. Als je door het landschap rijdt kom je overal wel leuke plekjes tegen waar je mee mag delen in de opbrengst van de fruitboom. En vaak voor een habbekrats, letterlijk de vruchten plukken. Kijk ook eens op:  www.wildplukwijzer.nl, hier heb je een overzicht waar je fruit, noten of groenten in het wild kunt vinden.

Peren uit de Tuin van Tijn

  • 6 stevige peren
  • 1 eetlepel citroensap

Verwijder het klokhuis uit de geschilde en gehalveerde peren en besprenkel ze met het citroensap.

  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 125 gram koude ‘nep’-boter

Klop de eieren en de suiker glad in de keukenmachine (stalen mes) snij de boter in kleine stukjes en voeg dit bij het eimengsel.

Laat de machine 20 seconde draaien. Mengsel lijkt nu op mayonaise.

  • 250 gram bloem
  • vanillemerg
  • theelepel kaneel
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker

meel,eimengsel,peer

Meng de bloem met kaneel, vanillemerg en bakpoeder en meng dit in enkele slagen door het beslag.

Giet het beslag in een vorm en leg er de peren op, met de bolle zijde naar boven.peer in deeg leggen

Bestrooi het geheel met 1 eetlepel suiker.

Bak de taart 1 uur in de oven op 190°C  en laat hem 10 min. rusten alvorens uit de oven te nemen.

Dit recept zat bij een flexbakvorm, met de tip om de flexbakvorm te plaatsen op het rooster voordat u het beslag erin giet. Zo blijven beslag en peren netjes op hun plaats.

Na de taart even bijgewerkt te hebben, zijn we er maar gelijk aan begonnen. Het was vrijdagmiddag,veel kinderen in huis en  tijd voor thee met taart. Smullen! pe Π

`kruidige perencake

`kruidige perencake

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s