citroencreme vulling

Drie basisrecepten om een taartvulling te maken op basis van citroencreme. Dit soort creme is goed toepasbaar als je een vruchtentaart wilt maken.

1,

Allereerst het recept uit het italiaanse vegetarische kookboek Vegetarrean.

Het is een onderdeel van het recept ‘Torta di Limone‘. In dit recept gaat de meeste suiker;

  • 300 ml water
  • 200 g fijne tafelsuiker
  • 50 g maïsmeel
  • 3 citroenen, de schil van alledrie geraspt, het sap van 2 citroenen
  • 1 ei

Bereiding: Doe het water, suiker, maïsmeel en citroenrasp in een pan.

Breng het aan de kook. Kook 1 minuut, haal de pan van het vuur.

Koel helemaal af voordat je het ei en de citroensap toevoegt. Meng goed en zet weg tot gebruik.

Dit recept maak ik supersnel klaar, ook op vakantie, door gebruik te maken van een kant&klare bladerdeeg bodem.

Rol de bodem uit, verdeel het citroenmengsel erover. Vervolgens doe je er  vers fruit van het seizoen op.

Bak af volgens aanwijzing op verpakking van het bladerdaag.

Tijd: circa 5 minuten, uurtje afkoelen

Baktijd: circa 25 minuten

2, Ten tweede van de belgische feijne pruimentaert. Ook dit recept is eenvoudig te onthouden en waar je ook bent toe te passen.

De taart wordt lekkerder naarmate je het even laat staan, kan makkelijk zijn als je het vantevoren wilt maken en er gaat veel minder suiker in.

  • 50 g boter, kamertemp
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 50 g griesmeel
  • geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1 ei, losgeklopt

Klop boter en suiker tot een luchtig en zacht geheel.

Klop griesmeel, citroenschil en ei erdoor, verdeel het mengsel over de taartbodem.

3, Ten derde de limoencreme vulling voor oorspronkelijke een abrikozentaart. Voor dit recept hoef je ook al geen keukenprins(es) te zijn en kijk eens er gaat 30 g rietsuiker in! Taart voor dagelijks gebruik?

  • 30 g rietsuiker
  • 1ei
  • 50 g zachte nepboter
  • geraspte schil van 2 biologische limoenen
  • 50 g bloem
  • 2 el kristalsuiker voor over de vruchten

Bereiding creme:

Klop de suiker met het ei tot je een soort luchtige mayonaise hebt.

Klop de boter erdoor, omdat het ‘nepboter’ is lijkt het soms te gaan schiften

spatel limoenrasp en bloem erdoor

Advertenties

2 thoughts on “citroencreme vulling

  1. Lieve Pepi,
    In Italie heb je ons vaak verwend met deze heerlijke recepten en inderdaad
    je draaide je hand er niet voor om en wij maar genieten.
    Ik print de recepten uit en ga zeker dit weekend aan de slag.

    ciao, x Lu

  2. Kun je de derde vulling gebruiken in combinatie met een cakelaag, zodat je deze vulling ertussen stopt? Ik wil nl. graag een moederdagtaart maken, heb al veel marsepein ingeslagen maar zoek nog een luchtige vulling! Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s