Laatste weekend

ontbijtjeWaarschijnlijk het laatste weekend, dat het zo’n ongelooflijk mooi&warm weer is geweest. Heb daar optimaal gebruik van proberen te maken.

Zaterdag begon ik met een ontbijtje in de zon, landbrood met heerlijke zelfgemaakte citroenmarmelade erop.  Deze kwam uit Italië ‘marmellata d’Angela’ gemaakt van citroenen uit haar tuin. Daarna snel wat verse eieren bij de boer gehaald en een aardbeiencake gebakken, volgens recept van de Oma van Nicoline. Ruikt het huis gelijk zo lekker naar weekend. Toen was het Tijd voor de Tuin, het knippen en maaien tot die

inieminie kleine groencontainer vol was. Mijn Benjamin greep gelijk zijn kans om geld te verdienen, zijn grote hobby, sleepte een tafeltje naar buiten en startte een takjes te koop kraampje.DSC_3042

’s Middags Noordwaarts! met Dochter en twee vriendinnen, jong&oud, naar de openateliers gegaan. Dat was veel leuker dan gedacht….en we hadden achteraf veel te weinig tijd. Verschillende kunstenaars hadden culinaire-werken en stonden met een zelfgebouwde houtgestookte frituur en pizza-oven heerlijke snacks te bereiden. Er waren pannenkoeken, taarten, verse sappen en openateliers! We hebben genoten van de creatieve zonnige sfeer. Een aanrader!

Toen we thuis kwamen was de barbecue roodgloeiend voor een lapje Angus beef. De tafel gedekt, een grote schaal goed gevulde salade in het midden. En verse handgesneden frieten in de maak, Meneer was in de mood!  Wijntje erbij en ik was Wensloos Gelukkig.

Zondagmiddag naar Smaakexplosies met een vriendin en met de Dochter, Zoon, Benjamin en een vriendinnetje. Het begon met een mazzeltje; Een dame had 3 kaartjes over en of wij die wilden hebben. Nou dat wilden we wel!!!

Het terrein zag erg inspiratievol uit, mooie oude fabriekshallen en witte tenten waar van alles te beleven was. De verwachtingen waren hoog gespannen.

IMG_8358_2

Er was een prachtige plek van Katja Gruijters, lust voor het oog en fijn om te zien dat een discussie rond voeding zou mooi kan worden vormgegeven. Katja Gruijters ontwikkelt eten. Ze ontwerpt producten, signaleert consumententrends en bedenkt concepten voor bedrijven rond de verlangens van de mens. Vandaag was de titel MOOI VAN NATURE hieronder presenteert Katja  haar concept voor een Waste Free restaurant.  Jaarlijks verdwijnt er 4 miljard kilo voedsel in de vuinisbak. In restaurants belandt 25% tot 35% – vermijdbare en onvermijdbare (botten ed.)- van de gerechten in de afvalbak. Bij dit restaurant concept gaat ze, in samen werking met diverse betrokkenen, op zoek naar een Waste Free maatschappij, een nieuw begin!

Waar ik ook blij van werd was van het initiatief van Stichting Enzo, ook een project waar ‘vormgeving&ontwerp’ wordt ingezet. ‘ Het atelier‘ is een kleinschalige werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische problemen of een niet aangeboren handicap. De kraam  viel op door de mooie doeken die er hingen in de zon. Hebberig werd ik ervan…  Heb een ‘rode peper’ –

glazendoek

theedoek gekocht van de maakster die aanwezig was. Ben er echt blij mee en het staat supermooi in mijn keuken. Bedankt dames!

Verder vond ik het allemaal erg commercieel, verkoopgerichte kramen waar verder niets te doen was. Misschien kwam het doordat het driedaags festival bijna afgelopen was, maar ik vond het de 7 euro per kaartje niet waard.

En wat me verder opviel was dat er op het gebied van voedsellallergie niets was. Het wordt tijd om samen met diverse betrokkenen, op zoek te gaan naar een betere integratie van allergie in het dagelijks leven, een nieuw begin! pe Π

groenten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s