Citroen Marmelade

Dit is een soort standaard recept voor italiaanse citroenmarmelade. Ik denk dat Angela’s  haar Marmellata di limone zo gemaakt heeft.

  • DSC_3037 1 kg biologische citroenen
  • 750 gr. suiker

Snijd de hele citroenen in miniscule kleine stukjes. Doe ze in een kom, bedek met koud water en laat 24 uur  staan.

Giet het water af en doe de citroen in een pan gevuld met water, zet op het vuur en laat het 10 minuten koken. Giet het kokend water af en voeg de suiker toe. Laat zachtjes koken voor circa twee uur. Als je meer van ‘zachte’ marmelade houdt dan kan je de kooktijd met 20 min. verminderen.

De rest is standaard, schone potjes vullen, deksel erop en omgekeerd laten afkoelen.

Advertenties

2 thoughts on “Citroen Marmelade

  1. Pingback: Laatste weekend « Di'eetnooitmelk Blog

  2. Pingback: Citroen « Di'eetnooitmelk Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s