Pompoensoep

pompoen

POMPOENSOEP wat een mooi woord!

Kreeg van mijn lieve Buuv met de Moestuin een stuk pompoen van een bijzonder ras en een bos verse kruiden. De pompoen heeft een prachtige kleur en een heerlijke geur, als je hem snijdt ruik je watermeloen. Ik twijfelde tussen soep en gegrilde pompoen met kaneel, knoflook en een pepertje. Aan de titel kan je zien waar de keus opgevallen is.ingredienten pompoensoep

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • halve handvol peterselie, fijngeknipt
  • olijfolie

De ingrediënten kunnen vrij grof gehakt worden omdat de pan zeker een half uur op het vuur gaat. De gouden regel voor de grootte is: hoe langer de pan op het vuur gaat hoe grover het kan. Zeer fijn gesneden ingrediënten zijn goed voor een korte bereidingstijd.snijden

Maak een soffrito, in goed nederlands vertaald als mirepoix, van ui, bleekselderij, knoflook en peterselie door deze te bakken in olijfolie. Laat dit mengsel goed op smaak komen.

  • 1stuk pompoen in grote stukken
  • 1 stuk gember
  • 2 tomaten
  • pompoenhart1/2 rode peper

Doe na 5 minuten bij de soffrito de tomaat, halve rode peper en stukken pompoen.

Licht aanbakken en doe tussendoor de fijngesneden gember erbij.

  • 1 liter kippenbouillon
  • Rode peper eruit halen als je de soep niet te pittig wilt hebben anders verder meelaten koken. De bouillon bij de pompoen gieten en in 20 minuten zacht laten worden.

    Met de staafmixer de soep pureren.

    Succes, pe Π
    soepje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s