Stoofperen

IMG_8276Krijg vaak de vraag hoe je stoofperen maakt. Nou, het is echt een heel simpel recept.

  • volle pan stoofperen / stuk of 8
  • fles rode wijn of bessensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 1/2 eetlepel kaneelpoeder of een kaneelstokje

Schil de peren en snijd ze  in 4 parten. Als het een bijgerecht is voor een feestelijk maal dan laat ik ze heel met steel eraan.

Doe de peren in een pan, kaneelpoeder/suiker erbij.

overgieten met de wijn totdat de peren onderstaan. Anders bijvullen met water.

Pan op een klein vuurtje circa 2 uur laten stoven.IMG_8284

Er zijn veel mogelijkheden om ze te bereiden, je kunt er citroenschil, kruidnagel etc bij doen. Je krijgt dan meer een ‘Gluhwein-stoofpeertje’ Niks voor mij….

Meer tips:   wikibooks

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s