weer thuis…

druivenpluk Weer thuis en gelijk ‘watten in mijn hoofd’ door de klok die een uur terug is gezet. Ben wel een erg gevoelig typje!

We hebben een heerlijke week gehad met alle weertypen. Lunchen in de zon tot weer warm worden bij de haard.  Veel gezien en gedaan en veel gegeten! Het seizoen van de truffel is weer begonnen en zondag gelijk bij een kraampje een verse truffel gekocht. zwart goudDe keuken heeft de hele week naar de truffel geroken. Ik vind het een soort ‘bouillongeur’ de kinderen vinden het ronduit stinken. Tjaa…..ik kan nu voor meneer een heerlijke tagliarini tartuffo maken en hem zo een klein beetje vakantie gevoel geven. Dunne lint pasta met olijfolie van Cristina en vers geraspte truffel erover!!!!

Bij Cristina van Villa Teresa ook weer flink ingeslagen. Op verzoek van verschillende vrienden liters olijfolie meegenomen en haar heerlijk olijfolie creme voor Viso (gezicht) en Mani (handen) en zeepjes. Ik durf eigenlijk niet snel nieuwe cremes uit te proberen maar uiteindelijk toch gedaan van de zomer. Bleek het een heel gunstig effect te hebben op mijn huid, het werd zacht en de rode droge plekken verdwenen. Raar maar waar. De zeep heb ik nog niet uitgeprobeerd, je kan het raspen en in je badwater oplossen en zo krijg je een heerlijk olijfoliebad. Ben benieuwd.

villa theresa creme pakketDe eerste dag hebben we meegeholpen met de wijnpluk op  het wijngoed ‘Tenuta Rapale Alto’. Een wijngaard in de buurt van Firenze dat mooi geïsoleerd ligt op een heuveltje. Het laatste beetje Sangiovese druiven werd geplukt. Een heerlijk smaakvolle toscaanse druif. En na gedane arbeid is het goed rusten, zeker met in je glas de oogst van vorig jaar.  Haard aan, bruschette erbij, salami en prosciutto op mooie olijf houten plankje…..DSC_3275

De kinderen genieten van sciroppo di cedro, een citroensoort.

En alles gaat mee naar NL, waar we het smaakvolle leven proberen vast te houden.

DSC_3278_2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s