Snijbonen Mangiatutto

fagioli_mangiatutto

  • 500 gram snijbonen, 1 cm stukjes gesneden
  • 12 grote cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, zeer dun gesneden
  • olijfolie
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • zout

 

Verhit de olie met de knoflook  in een diepe koekenpan.  Als de knoflook begint te ‘sissen’ doe de snijbonen erbij. Zouten en doe de deksel op de pan. Kook voor circa 15 minuten.Dan de cherrytomaten en basilicum toevoegen. Roer en deksel weer op de pan, en kook nog circa 15 minuten totdat tomaten uiteen vallen.

Het geheim van dit recept is om het op heet vuur te bereiden en echt de bonen gaar te koken. Sommige laten het een beetje ‘te hard’ gaan zodat het carameliseert. Het recept is van mama Germana.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s