kip en linzen in een kruidige groentenbouillon

goene linzenDe lijst van ingredienten ziet er angstaanjagend lang uit maar laat je niet afschikken want de bereiding gaat echt snel. In een uurtje staat er een waanzinnige smaakvolle soep op tafel.

  • olijfolie
  • 2 uien, gehakt
  • 100 gram spek, in kleine blokjes gesneden en geblancheerd
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • ½  venkelknol, fijngesneden
  • 3 knoflooktenen, geperst

Doe een beetje olie in de pan en bak alles zonder te kleuren, circa 5 minuten.

Voeg toe :

  • 100 g groene linzen / van te voren in water geweekt
  • 1 bosje kruiden bv peterselie & klein takje tijm & laurierblad
  • 1 ½ liter gevolgelte bouillon
  • peper/zout

Laat het gedurende 60 minuten zachtjes koken, bereid ondertussen de kip, aardappelen en kruiden. Na circa een uur het bosje kruiden verwijderen en het volgende toevoegen:

  • 2 grote aardappelen, gekookt en in blokjes gesneden
  • kipfilet, naar smaak licht gekruid en even aangebakken
  • 1 eetlepel salie, gehakt
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt
  • 1 eetlepel marjolein, gehakt
  • peper/zout
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s