Witte bonenschotel met spek en morgen: witte bonensoep

Heerlijk herfstweer vandaag en dus gaan we over op winterse kost.

Vandaag eten we witte bonen met spek en daar gebakken sauccisons bij. Dunne varkensworstjes flink doorgebakken zodat je een knapperig worstje krijgt die je het liefst met je vingers eet. Voor de bonen heb ik het volgende bedacht:

  • flinke scheut olijfolie
  • 100 gram gerookt spek
  • 200 gram soffrito (1
ui,grote stengel selderij,2 kleine wortels, peterselie)
  • 1 1/2 pot van 490 gram witte bonen, uitgelekt
  • 1 theelepel fijngehakte salie

Olie verhitten in een grote pan, spek en soffrito toevoegen, roeren en licht bakken voor circa 10 min.

Bonen en salie erbij, circa 15 minuten laten pruttelen

Het is een flinke hoeveelheid en morgen kunnen we van het  kliekje een hartige soep maken. Als je naar verhouding kippenbouillon erbij doet en met de staafmixer alles pureert zal de soep ons morgen lekker verwarmen aan de eind van de dag.

Soep even op het vuur en op smaak brengen.

Voor diegene die kaas mogen kan er Parmezaanse kaas bovenop geraspt worden.

Alles is lekker met landbrood. De bonenschotel kan ook met  aardappel, wel of niet gebakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s