Zuiverende uiensoep

Gister gierde de wind en regen, woest was het weer. Zelf heb ik iets onder de leden waarbij een zuiverend uiensoepje goed van pas komt.

Een aangepast recept uit het kookboek ‘uit eten in Parijs’ van Marlena Spieler

Ingrediënten

  • 600 g uien
  • 20 g nep-boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • schepje suiker
  • 200 ml lichte rode of droge witte wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 laurierblad

Snijd de uien flinterdun in de lengte. Zet weg.

Laat in een grote, pan met dikke bodem op matig vuur de boter met de olie smelten. Doe de ui in de pan en leg de deksel erop. Schep af en toe om, voeg de suiker en wat zout en peper toe en laat 25 tot 30 fruiten tot de uien botergaar, goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.

Giet er de wijn bij. Draai het vuur hoger en laat 8 tot 10 minuten koken tot de wijn voor de helft is ingekookt.

Voeg de bouillon en het laurierblad toe. Draai het vuur matig en laat de soep ca. 45 minuten zonder deksel sudderen tot hij donker van kleur en vol van smaak is.U kunt als het vocht te snel verdampt een beetje water toevoegen, het deksel op de pan leggen en verder laten sudderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s