Salade met verse kreeft

Zaterdag was een dag van verdeel & heers. Meneer zou vis en vlees doen en ik ‘Sinterklaas-intocht met Benjamin’ en de wc-rollen, brood etc. Als je mocht kiezen…. Maar ok, toen ik aan het einde van de middag mijn keuken in wilde lopen zag ik 2 beesten op mijn achterplaatsje. Komt uit onze plaatselijke sloot geregeld een  rivierkreeft kruipen maar dit zag er toch anders uit. Het waren echte kreeften, da’s lekker. Het menu werd omgegooid en we gingen verse kreeft met mayonaise eten.

  • 2 kreeften van circa 500 gram
  • enorme soeppan met kokend water en flink zeezout

Je kan een courtbouillon maken door winterwortel, prei, laurier, peperkorrels en 1/2 sinaasappel & 1/2 citroen een half te laten koken in het water en vervolgens te verwijderen. Fles witte wijn toevoegen en opnieuw aan de kook brengen en dan pas de kreeft erin. Maar zoveel tijd hadden we niet en water met zout was prima.

Een kreeft van circa 500 gram laat je 5à6 minuten koken.

Kreeft uit de pan vissen, iets laten afkoelen en  leegpulken.

Meneer had zelf mayo gemaakt van 1 dooier en heel ei, halve eetlepel dyonmosterd, 3x draai aan de pepermolen, snufje zout.  Garde op de staafmixer-ding en langzaam de zonnebloem olie toevoegen totdat er een mooi subtantie is verkregen. Opfrissen door een halve citroen uit te knijpen.

  • 2 eetlepels zelfgemaakte mayo
  • zout en peper

Kreeft en mayo mengen, op smaak brengen met zout en peper.

Voor mij hebben we d&l mayo ivm allergie. Ook lekker.

We hebben de karkassen terug in de pan gedaam net 2 stengels bleekselderij, 1 ui, 5 peperkorrels en 10 anijszaadjes en dat vervolgens de hele avond laten inkoken. Als basis voor de bisque d’homard. We hadden geen idee of het iets zou worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s