gefrituurde spiering

Kwam een man bij de visboer…..Daar hebben we al een paar dagen lol van, dat Meneer even vis ging halen. Hij had bedacht om spiering door bierbeslag te halen en te frituren. Frituren is helemaal zijn ding. Kom ik verder niet bij kijken, geniet enorm van zijn kookcreaties.

Bierbeslag

  • 200 g bloem
  • 3 eieren  gescheiden in eigeel en wit
  • zout
  • peper
  • 1 tl olie
  • 250 ml bier

Doen

– eiwit stijf slaan met een mespuntje zout

– bloem, eigeel, peper, olie en bier mixen

– eiwit voorzichtig door bloemmengsel scheppen

de spiering met een vork door het beslag halen. Het heeft de neiging om te klonteren dus met kleine hoeveelheden werken. Dan in de frituur tot het goudbruin gekleurd is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s