Snoekbaars met warme linzen

In de categorie kwam een man bij een visboer, vandaag de Snoekbaars. Een heerlijke visfilet die we op de huid hebben gebakken.
Gemengde sla ernaast met  een leuke opmerking van Zoon: hé pap, geef het tuingereedschap eens aan. ??? Voor het groen. ??? O, de slacouvert.
In plaats van aardappelen hadden we warme linzen met vinaigrette. Bij onderstaand recept misten we ‘iets’. Wellicht de volgende keer er toch weer spek in of meer kruiden. Moet er nog even mee aan de slag. Dit recept is een aangepaste versie van Uit eten in Parijs van Marlena.
  • 220 g Puy-linzen
  • 125 ml droge witte wijn
  • ½ wortel, geschild en fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, gehakt
  • 1 laurierblad
  • 3 tot 4 takjes verse tijm
  • 3 sjalotjes, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie, of naar smaak
  • 1 theelepel sherryazijn, of naar smaak

Doen

Spoel de linzen onder de koude kraan en verwijder eventueel vuil en/of steentjes.

Doe de linzen met 1 liter water in een pan en voeg de wijn, wortel, bleekselderij, het laurierblad, de tijm, de helft van de sjalotjes en de helft van de knoflook toe. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur wat lager, leg er het deksel op en laat 30 tot 35 minuten sudderen tot de linzen gaar maar niet papperig zijn en bijna al het vocht opgenomen is.

Giet de linzen af en bewaar ongeveer 2 eetlepels van het kooknat. Gooi de rest van het kooknat weg.

Doe de linzen met het bewaarde kooknat in een dienschaal. Schep de overgebleven sjalotjes en knoflook met de peterselie door de hete linzen. Breng op smaak met zout en peper en schep er de olie en azijn door. Proef en breng op zo nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s