Citroen/framboos zandtaart diertje

Het allerlaatste hapje van een monsterlijk lekkere taart nog net kunnen fotograferen. Zodra deze foto gemaakt was, was het zandtaartdiertje verdwenen. Dit is een taart die je zo wat in een half uur kan maken, bakken en opeten. Een supersnel lui-lekkerland recept.

DEEG:

  • 150 g bloem (ik gebruik volkorenmeel)
  • 40 g poedersuiker
  • 125 g nep-boter

Meng met stalen mes de boter, poedersuiker door elkaar. Voeg daarna de bloem  toe. Bekleed de bodem van een ingevette taartvorm. Klein opstaand randje maken. Bak het in 15 minuten in een oven op 180°C

CITROENMENGSEL

  • 220 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 ml citroensap (± 1½ citroen)
  • schil van 1 citroen, geraspt (zonder waslaag!/kijk bij citroen)
  • 35 g bloem

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix goed. Giet dit over de gebakken zandtaartbodem. Leg de verse frambozen op een leuke manier in de vulling ( bv ster met kerst) en bak de taart nog 20 minuten in de oven op 180ºC.

Bestrooi met poedersuiker als de taart is afgekoeld.

9/5 Gister de taart gebakken en snel op de foto voordat….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s