Frans gegrilld kippetje

Een vriend van mij kan de allerlekkerste gegrilde kip maken. Hij heeft het recept van een kippenboer uit Zuid Frankrijk. Als deze kip in de oven ligt geurt je huis heerlijk. Het water loopt je in de mond. Zijn kip recept:

Welke kip je neemt maakt niet veel uit, een goede maiskip is prima en niet zo ‘taai’ als een bressekip.
Ik heb ook al vaak een langzame garing gebruikt, maar vind dat eigenlijk bij gevogelte niet zo lekker omdat de korst dan niet knapperig kan worden.

De saus:

  • kalfsfond
  • provencaalse kruiden gedroogd of vers
  • geplette knoflooktenen

opzetten en laten koken

  • paar theelepels mosterd toevoegen (frans of Dijon)
  • flinke scheut witte wijn

hoeveelheden moet je mij niet vragen, ik doe altijd maar wat

nog even laten doorkoken


Kip aanzetten in de oven (230 graden, circulatie grill), op een rooster in de braadslee
Even wachten tot het vet begint te druipen, dan de saus onder in de braadslee gieten
Kip mag niet van onder in de saus staan
Dan om de 7 a 8  minuten bedruipen
Uurtje tot 5 kwartier (mooi bruin) in de oven
10 minuten laten rusten en aansnijden

That’s it

Eet smakelijk…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s