Anna Haen’s stoofpotje

Als het even kan dan zetten we graag een stoofpotje in de oven. Als basis maak ik gebruik van Andy’s recept van de Anna Haen boerderij uit Abcoude. Door met het recept te ‘spelen’  zorg ik voor variatie, je krijgt hem bv iets ‘lichter’ door er geen bier in te doen maar een beetje bouillon of meer tomaat te gebruiken. Zo smaakt het iedere keer toch net even anders.

Stoofpotje van Moerkalfsvlees uit Middelie

  • 1 kilo magere moerkalflapjes
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tomaten
  • dragon naar smaak
  • snufje Fleur de sel
  • Peper
  • 1 flesje herfstbokbier
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie om in te bakken
  • scheutje balsamico-azijn

DOEN:

Snij  het vlees in blokjes van 2 cm, hak de uien en knoflook grof en snijd de tomaten grof.

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem . Fruit de uien en rozemarijn, knoflook en de laurierblaadjes, voeg het vlees toe en zet dit rondom aan. Tomaten even meebakken en vervolgens afblussen met de Herfstbok. Dit ongeveer 2 uur laten sudderen op een laag pitje of in een oven (met deksel op de pan) op 150 °C. Regelmatig controleren of er genoeg vocht in de pan zit, anders scheutje water toevoegen. Op smaak brengen met fleur de sel, peper, dragon! en balsamicoazijn.

lekker met in de schil gebakken krieltjes met rozemarijn & knoflook en gecarameliseerde witlof.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s