Melkvrije champignonragout

Vind alles met champignons heerlijk; soep, ragout, gebakken met ui en knoflook etc. Nu maakte ik al die gerechten niet meer omdat de basis op boter, bloem en melk is.

Eigenlijk ook nooit meer aan gedacht en  verder is het echt een jaren 70tig recept.

Nu terug op tafel, ouderwets hip smullen zullen we maar zeggen.

  • 30 g boter
  • 1 tl kerrie
  • 3 eetlepels bloem
  • ± 700 ml bouillon
  • 1 ui, zeer fijn gesneden met beetje zout
  • 1 tl dragon
  • 500 g champignons, kleine stukjes
  • 1 el tijm
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • snufje kruidenzout

Bereiden

Bak de champignons in olijfolie. Voeg, als de champignons al een beetje vocht loslaten, de knoflook, kruidenzout en tijm toe. Laat ze zo doorbakken totdat ze net gaar zijn. Haal de koekenpan van het vuur.

Smelt de boter in een pan en voeg de kerrie, de ui met een beetje zout toe. Laat dit even een tijdje smoren…voeg dan, onder voortdurend roeren, de 3 eetlepels bloem toe. Ik gebruik dan een klein ‘hand-knijpzeefje’. Als alle bloem is opgenomen begin je langzaam de warme bouillon , onder voortdurend roeren met een houten lepel, toe te voegen. Al die tijd laat je de pan op een klein vuurtje staan. Je blijft bouillon toevoegen totdat je de ragout dun genoeg vindt. Voeg dragon en tot slot de gebakken champignons toe.

Wij hadden nog wat kalfvlees over en hebben dat in blokjes gebakken en erbij gedaan. Daardoor werd het een prima hoofdgerecht maar het kan natuurlijk ook ouderwets in ragoutbakjes en volgens mij heb je die ook melkvrij.

Advertenties

One thought on “Melkvrije champignonragout

  1. Pingback: Maria Lichtmis met pannenkoeken « Di'eetnooitmelk Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s