Cavolo nero op toast

Zoals de tomaat het icoon is voor de zomer,  zo is de cavolo nero de groenten van de winter. Overal in de Toscane zie je landjes, tuintjes met deze kool in de wintermaanden. Je eet in december crostini invernale, wintertoastjes dwz met kool & spek. De italianen koken bij voorkeur deze groenten zeer lang. Ik koos ervoor om de groenten in een koekenpan gaar te stoven met olijfolie, knoflook en een beetje vocht (water of bouillon), zout en peper.

Op een geroosterd sneedje stokbrood een plukje gare kool leggen en daarboven licht uitgebakken spek of zoals wij deden een beetje Lardo Colonnato. Druppeltje olijfolie. Heerlijk een beetje Italië bij de haard.

Advertenties

2 thoughts on “Cavolo nero op toast

  1. Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
    Ben blij met jullie post!
    Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar dieetnooitmelk.wordpress.com in Firefox. 😦 Weten jullie hoe dit komt?

    Groetjes Barbara

    • Hi Barbara
      Dank voor je enthousiaste reaktie, daar word ik zeer blij van. Jammer en raar dat het bookmarken niet lukt. Zelf heb ik geen idee waarom.
      Is anders ‘subscribe-en’ een idee?
      Veel lees en kookplezier.

      Groet Petra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s