doperwten met spek

Niet een indrukwekkend hoeveelheid calcium, 20 mg per 100g, maar de smaak en snelheid van het gerecht zijn dat wel.

Een recept van een italiaanse uit de Toscane: Piselli con Speck.

De ui hoeft niet als je er niet van houdt en de erwtjes kunnen ook uit pot komen.

  • klein uitje, fijn gesnipperd
  • 400 g erwten
  • 100 gram ontbijtspek  of pancetta
  • olijfolie
  • ½ glas witte wijn of water of bouillon
  • schepje suiker
  • zout en een draai aan de pepermolen

De ui en spek even laten zweten in de olijfolie. De doppertjes toevoegen met de wijn, flink vuur eronder en dan laag zetten en ongeveer 10 (pot) tot 20 (vers) minuten laten garen. Halverwege en schep suiker toevoegen, hierdoor gaat het licht binden.  Op smaak brengen met zout en peper.

De doppertjes kunnen warm en op kamertemperatuur gegeten worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s