Pastinaak uit de oven

Calcium 51 mg en goed verkrijgbaar in januari.

De meningen aan tafel waren verdeeld over het wel/niet lekker zijn van deze groente. Het heeft een bijzondere wortelsmaak en dezelfde weke ‘Bite’ na het koken.

Je kunt de groente op talloze manieren klaarmaken en dit recept is een zoete variant.

  • 600 g patinaak, geblancheerd in plakken
  • 4 sjalotten, dun gesneden
  • olijfolie
  • 1 el Limburgse mosterd
  • 1 el honing

Schil de pastinaken en snijdt ze in plakken van 1 cm dik, blancheer ze 3 minuten in kokend water.

Verdeel de plakken in een ovenschaal, verdeel de ui erover.

Smelt in een steelpan de honing en mosterd in de olijfolie.

Giet dit mengsel over de pastinaak.

30 minuten in de oven op 200°C.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s