Koolrabisoep

Dit recept komt uit de tas van Odin. De soep heeft een typische sterke smaak, een soort anijs/venkel. Niet direct een kindersoepje. maar wel lekker als klein appetizer voor de Groten. En rijk aan calcium: 90 mg per 100 g verse koolrabi.

  • 1 sjalotje
  • 1 koolrabi
  • 1 aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (kruiden)bouillontablet
  • 1 theelepel (verse) tijmblaadjes
  • zout, peper
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Pel en snipper het sjalotje.

Schil de koolrabi en de aardappel en snijd ze in kleine blokjes.

Verhit de olie in een hoge pan en fruit het sjalotje, de koolrabi en de aardappel even aan.

Pers de teentjes knoflook erboven uit.

Voeg 1/2 liter water, het bouillontablet en de tijm toe, breng de soep aan de kook en kook het geheel in ± 8 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met een staafmixer tot ze glad en gebonden is.

Verwarm de soep eventueel opnieuw en voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep de soep in kleine glaasjes (Ikea) en strooi bieslook en peterselie erin.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s