Blozende bloemkool

Bloemkool met een papje hoort bij het verleden. Toch vraagt de groenten om ‘iets’. De vorige keer had ik op basis van ansjovis de bloemkool willen oppiepen maar die viel niet in de smaak. Uurghhh, blèh en getver, waren de 3 reakties van mijn kinderen.

In Italië eten ze groenten en vooral aardappel, sperziebonen en bloemkool in tomatensaus. Wat doen ze niet in tomatensaus zou je zeggen.

  • bloemkool, in roosjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1el tomatenpuree
  • 2 dl groentenbuillon

Olie in de pan verhitten en knoflook, peterselie toevoegen. Even zachtjes laten smoren, dan 1 el tomatenpuree erbij en flink roeren. Roosjes voorzichtig in de pan, aan alle kanten rood laten worden en dan groentenbouillon erbij en met deksel op de pan in 10-15 minuten gaar laten worden.

Roosjes uit de pan halen, het resterende vocht op hoog vuur laten inkoken zodat je een rijke en smaakvolle saus krijgt. Giet de saus over de roosjes en serveer direct.

We vonden het lekker, maar het allerlekkerst blijft met een kaassausje. Helaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s