de gastronomie van Italie, Anna del Conte

Er zijn weinig kookboeken waar ik echt veel uit kook behalve uit de Gastronomie van Italie van Anna del Conte. Een echte aanrader, de ‘mijne’ is niet meer te koop maar er is, geloof ik, een opvolger. Alles staat erin, goede recepten, tips, de streek waar het vandaan komt, wijnen, verklarende woordenlijst, tutti. Als je precies doet wat het ,meestal eenvoudige, recept zegt mislukt het gerecht niet! Volgens mij zijn zelfs veel hippe chefs geïnspireerd door Anna.

dit is wat de boekverkoper er zelf over shrijft:

De gastronomie van Itali van Anna del Conte is een volledig overzicht van de Italiaanse eetcultuur.

Naast de geschiedenis van de Italiaanse kookkunst vindt u er een weergave van de Italiaanse eet- en koopgewoontes en een bespreking van de culinaire specialiteiten uit de verschillende Italiaanse regios. Voor de gastronomen die graag naar Itali reizen, zijn dit erg interessante hoofdstukken, met bijvoorbeeld een overzicht van markten en winkels in Itali die een bezoekje waard zijn.

De lay-out van het boek is sober zonder flamboyante fotos, kleurrijke letters of andere rimram. De klemtoon ligt op de inhoud: diepgaande informatie over ingredinten, kooktechnieken, wijnen en bovendien 200 typisch Italiaanse recepten. De vormgeving van het boek geeft de lezer het gevoel authentieke, traditionele recepten te krijgen die in Itali dagelijks doorgegeven worden van moeder op dochter.

Alles in dit boek is overzichtelijk geordend: de recepten volgens soort gerecht, de Italiaanse ingrediënten en landstreken alfabetisch. Zo is het uiterst gemakkelijk om op te zoeken wat u wil weten.

De gastronomie van Itali is onmisbaar voor de liefhebber van de Italiaanse keuken, niet alleen als praktisch kookboek, maar ook als handig culinair naslagwerk.

Advertenties

2 thoughts on “de gastronomie van Italie, Anna del Conte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s