Rabarbertaart

Met een recept uit het tijdschrift Joie de Vivre vieren we het leven. Van wie het recept is staat er niet bij maar wij vinden hem overheerlijk. Gister zag ik vanuit mijn ooghoek de rabarer tussen de groenten liggen. Griste gelijk een kilo mee om de lente te vieren!

Voor het deeg:

  • 175 g bloem
  • 120 g koude boter (margarine)
  • 90 g basterdsuiker
  • 1 ei

Kneed voor debodem van de taart de bloem , suiker, boter en het ei dooreen. Leg de bal 30 minuten in de koelkast.

Voor de vulling:

  • 1 kg rabarber
  • 150 g suiker
  • gemberpoeder

Maak de rabarberstelen schoon en snijd ze in stukjes. Bekleed de springvorm met het deeg  en leg laag om laag rabarber en suiker in de vorm. Strooi over de suiker wat gemberpoeder. Bak de taart 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.

Schuim

  • 3 eiwitten
  • 50 g suiker

Klop de eiwitten met de suiker zeer stijf en verdeel het witte taaie eiwit over de taart. Bak de taart nogmaals 20 minuten op 175°C tot het eiwit goudbruin is.

De taart is het allerlekkerst als deze net niet helemaal afgekoeld is.

Mensen nog even, het beloofd een mooie zomer te worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s