Rabarbermousse

Lucky me, vond zomaar ergens dit truukje voor mousse zonder room en ei! Het was tijd om het uit te proberen. De beurt was aan de rabarber maar ik denk dat het met andere fruitsoorten ook heerlijk is.

  • 400 g. rabarber, fijngesneden
  • 6 el suiker, of meer naar smaak
  • 3 tl vanille aroma
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 1 el gelatinepoeder, afgestreken

De fijngesneden rabarber in een dun laagje water koken, laat het kookvocht zonder deksel op de pan verdampen.

Neem de pan van het vuur en roer de gelatinepoeder erdoor. Voeg de sinaasappelsap toe en breng op smaak met vanille aroma en suiker.

Laat het mengsel afkoelen en als het stijf begint te worden klop het dan schuimig met de mixer.

Verdeel de mousse over 4 mini glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

De mousse is iets steviger dan je normaal gewend bent maar wel echt lekker.

Advertenties

One thought on “Rabarbermousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s