Nigella en Pasen

Wie wordt er niet vrolijk van Nigella? Koken lijkt een ‘piece of cake’ en met een beetje goede planning kan zelfs iemand zonder tijd een heerlijke maal bereiden. Een mooi recept voor de Pasen kan een lam met olijven en gecarameliseerde uien zijn. Komijn en couscous worden in mijn huis niet gewaardeerd dus grijp ik naar een recept uit Anna Del Conte. [youtube http://www.youtube.com/watch?v=ry6lDva--v0&hl=en_US&fs=1&%5D

Agnello alla Cacciatora con le Patate

Stoofschotel met lamsvlees en aardappelen

  • 20 g gedroogde porcini
  • 4 el olijfolie
  • 1 kg lamsschouder, ontbeend in blokjes van 5 cm
  • 1 kleine ui
  • 250 g verse eekhoorntjesbrood, in plakjes (als dit niet vers te krijgen is dan kan je het vervangen door kastanjechampignons)
  • 2 el tomatenpuree
  • 750 g vastkokende aardappels, in blokjes
  • 1 laurierblad
  • zout 3n vers gemalen peper
  • 6-8 el vleesbouillon
  • 2 el bladpeterselie, fijngeknipt

Week de porcini tenminste 30 minuten in een kommetje heet water. Haal de porcini eruit en bewaar het vocht.

Verhit de olijfolie en braad het vlees aan in een braadpan. Schep het vlees uit de pan.

Doe de ui, gedroogde en verse paddestoelen in de pan en bak al omscheppend 10 minuten tot alles gaar is.

Vlees weer in de pan en voeg tomatenpuree, aardappelen, laurier, vocht van de porcini toe en breng op smaak met zout en peper.

Zet alles op een laag vuurtje en laat het circa 1 ½ uur sudderen. Voeg zo nodig tijdens het stoven enkele eetlepels bouillon of water toe.

Bestrooi voor het opdienen met peterselie.

Je kan het gerecht ook in de oven bereiden, op 170 °C en dezelfde tijd.

bron: http://www.nigella.com

kookboek de gastronomie van Italie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s