Kalfsschnitzels met pikante saus

Dit is echt feest eten. Na de drukte van afgelopen dagen waren we blij  weer met z’n allen aan tafel te zitten, daar hoort iets lekkers bij. De schrijfster Lorenza de’Medici verzamelde 220 recepten uit haar keuken in “Badia a Coltibuoni’ en de rest van Italië. In het kookboek Italië del Momento staan ze allemaal. Costoletto di vitello in salsa piccante is er een van haar.

  • 600 g kalfschnitzels
  • 2 eieren
  • zou, versgemalen peper
  • 250 g fijn broodkruim
  • 30 g boter (melkvrij)
  • 4 el olijfolie
  • 2½ dl lichte vleesbouillon
  • 2 tl vleesextract
  • 4 tl worcestersaus
  • sap van ½ citroen

Plet de kalfsschnitzels met een vleeshamer tot ze ½ cm dik zijn.

Klop de eieren met een snufje zout en versgemalen peper los. Doe het broodkruim in een ander bord. Haal de platgeslagen schnitzels eerst door het eimengsel en vervolgens door het broodkruim. Druk het paneerlagje licht aan.

Verhit de boter en de olijfolie in een diepe koekenpan boven een matig vuur. Leg de kalfsschnitzels in de pan en bak ze aan elke kant 2 minuten tot ze mooi bruin kleuren. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Schenk het vet uit de koekenpan. Voeg bouillon, vleesextract, worcestersaus, citroensap en peper naar smaak toe. Klop alles boven een matig vuur tot je een dikke saus hebt.

Lekker met spinazie en aardappel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s