Visie

Soms kom je onderwerpen tegen die iets met je doen. Ideeën, meningen, gedachtegoederen en onderzoeken van anderen die iets in je teweeg brengen. Op een bepaalde manier vind ik deze drie bij elkaar passen.  Kijk zelf.

Creeer je eigen visie.

Koken – Over de oorsprong van de mens – Richard Wrangham | Nieuw Amsterdam.

[]

Rauw eten

Tom is één van de weinige kinderen in Nederland die uitsluitend rauw eet. Een dieet dat voorschrjft dat eten niet wordt gekookt, gebakken of verhit. Geen vlees, vis, brood of pasta, geen melkproducten en eieren. Wel noten, fruit, groenten en zaden.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lDTLXoILyAo&hl=en_US&fs=1&%5D

Oerman dieet versus evolutie idee?

De Amerikaanse wetenschapper prof. dr. Loren Cordain verkondigt al jaren dat we meer moeten meer eten zoals onze voorouders dat deden. Dat betekent: veel vlees, vis, groenten en fruit. En geen brood, aardappelen of melk. Want vele honderduizenden jaren voedde de mens zich met wild, vis, groenten, fruit, kruiden, eieren en noten. En pas veel later in de evolutie, de laatste 10.000 jaar eten we granen, peulvruchten, melkproducten etc. Cordain heeft een wetenschappelijk verhaal, dat hij toepast op ziektes als bijvoorbeeld acne, darmontstekingen en ook MS. Van alle dieeten is zijn verhaal het meest logisch, en worden zijn ideeen het meest getoetst in de wetenschap.

meer weten? over het Paleodieet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s