verse aarbei met rabarbermoes

  • 500 gram rabarber
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 400 gram aardbeien
  • 2 dopjes vanille essence
6 personen
rabarber wassen en in dunne reepjes snijden. In pan sinaasappelsap gieten, rabarber erbij en koken tot het moes is. 2 mini dopjes vanille essence toevoegen, roeren en even laten doorkoken.  Van het vuur afhalen en 3 eetlepels witte basterdsuiker erdoor roeren en aflaten koelen. Aardbeien schoonmaken en in vieren snijden, in schaal leggen. 
De afgekoelde maar nog warme rabarber afgieten als er een teveel aan vocht is. De moes over de aardbeien gieten en verder laten afkoelen. verdelen over 6 schaaltjes en beetje suiker erover strooien.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s