Visie II

Meer dan de helft van onze dagelijkse energie komt uit de koolhydraten, vezels en proteïnen van deze producten. Het is dus raadzaam bij iedere maaltijd brood, rijst, pasta of aardappels op te dienen.

Gemma Salvador. Spaanse Vereniging van Diëtisten en Voedingswetenschappers.

Uit laboratoriumstudies blijkt wel dat paddenstoelen anti-tumor bouwstoffen bevatten. Hierdoor kunnen de paddenstoelen het immuunsysteem stimuleren. Het dagelijks eten van paddenstoelen kan bij vrouwen het risico op borstkanker tot 64% verkleinen.  Ook gedroogde paddenstoelen hebben een beschermend effect, maar wel minder ( ± 50%).Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Western Australia uit Perth onder 2.000 Chinese vrouwen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen die een paddenstoelendieet combineren met groene thee nog minder kans hebben op een tumor. Onder de deelnemers aan dit onderzoek werd het risico door deze combinatie verlaagd tot 90%.

Bron: VARA Kassa /  Telegraph.co.uk

Eén glas wijn per maaltijd is gezond, het geeft ons energie en bevat nog te weinig alcohol om de bloedvaten te teisteren. Wijn ruikt lekker, wat al te makkelijk vergeten wordt. Eten is namelijk veel meer dan louter kauwen; de kleur de geur en de textuur zijn minstens even belangrijk als de smaak. Vergeet niet dat koken in de eerste plaats een sensuele bezigheid is.

Luis Serra. Spaans hoogleraar voedingsleer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s