Brandnetelsoep

Was immer nieuwsgierig naar brandnetelsoep, kom ik op de Underground Boerenmarkt Ellen Mookhoek tegen. Een echte undergrounder! Ze had die ochtend de brandneteltopjes, want alleen die moet je eten, vers geplukt samen met haar lief. Ze verkocht ze in een zakje met een recept erbij. Daar geniet ik van, zo op mijn wenken bediend worden, heel fijn.

Thuis aan de slag!

  • 1 ui, gesnipperd in olie
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 zakje brandneteltopjes (een vergiet vol)
  • 1½ liter groentenbouillon

Was de brandnetel topjes met behulp van tang of handschoen in ruim koud water. Smoor  de ui in de olie, voeg de aardappel toe. Doe dan de brandnetel erbij met de bouillon en laat 15 minuten koken. Staafmixer er door, nog 10 minuten laten pruttelen, afmaken met zout en peper naar smaak.

Dan heb je een waanzinnig mooie donkergroene soep. Die voor een heleboel dingen goed is. Ellen weet je precies te vertellen waarvoor, maar wat ik nog herinner is dat het bloedzuiverend is en goed voor exceem.

Had een bakje meegenomen naar een vriendin die een cocktailfeestje gaf…

O ja, de smaak, een kruidige spinaziesoep.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s