Remouladesaus

De tijd van de maaltijdsalades breekt aan. Naast dat het gewoon lekker is, ruimt het je koelkast zo lekker op. Het laatste restje langzaamgegaarde kipfilet, dat halve bakje spekjes. Vaak ligt er in de hoek nog wat rauwkost. Meditatief fijnhakken en dan over de sla.  De dressing doet de rest.

Een hele lekker is remouladesaus.

  • 1 dl mayonaise (ongeveer 4 el)
  • 1 hardgekookt ei
  • 4 kleine augurken
  • 8 zilveruitjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 mespunt anjovispasta

Orgineel zou je alles heel grof moet hakken en door elkaar roeren. Ik gebruik de staafmixer, lekker snel en je krijgt een mooi glad sausje. Als ik geen kiemplant door de sla doe dan gebruik ik 2 el tuinkruiden door de saus, ragfijn gesneden.  Denk aan: bieslook, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, peterselie.

bron: nouveau mmv kookboek ‘Luxe geheimen’ receptuur voor een slanke levenskunst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s