rabarbertaart.fr

We mogen een paar weken de moestuin van vrienden verzorgen en daar zijn we heel blij mee! Vandaag tussen 2 vreselijk grote regenbuien even snel water gaan geven in de kas en wat rabarber mee terug genomen. Mijn dochter heeft met lief buurmeisje er een franse rabarbertaart van gemaakt.

  • 750 gram rabarber
  • 250 gramb bloem
  • 125 gram boter (room-)
  • 125 gram suiker
  • 2 stuks ei
  • naar smaak zout

Doe bloem, 100 gram suiker en zout in een kom. Snij met 2 messen de boter door de bloem, of gebruik hiervoor een keukenmachine. Voeg 1 ei toe, en later 2 eetlepels koud water. Kneed het deeg snel door tot het een bal vormt. Laat het deeg een uur koelen, in folie verpakt. Snij de rabarber in stukjes, en stoof ze 5 minuten in een bodempje water.

Giet ze af. Rol het deeg uit tot 3 mm. dikte. Snij een grote en een kleine cirkel uit het deeg. Bekleed een beboterde springvorm (diameter 22 centimeter) met de grote cirkel en druk dit tegen de wanden van de vorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi hier een laagje suiker (25 gram) overheen, en bedek met de rabarber. Bestrooi met de rest van de suiker, Leg de kleinere cirkel erbovenop, bevochtig de rand met losgeklopt ei en druk dit vast. Maak een gaatje in het midden van het deksel. (Wij hadden sowieso genoeg gaatjes, haha)

Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart 40 tot 45 minuten op 200 graden Celsius.

Wij weten welke rabarbertaart tot nu toe onze favoriet is.

bron:culinairezaken.nl

Advertenties

2 thoughts on “rabarbertaart.fr

  1. Ondanks dat ik deze heerlijke taart zelf heb gemaakt vind ik de italiaanse wel lekkerder! Wist je peet dat je ook een rabarbersorbet kan maken:

    Voor 6 dl

    600 g rabarber, in stukken van 2 cm
    250 g suiker
    3 dl water
    2 cm verse gember,geschild en fijngeraspt
    sap van 1 citroen

    En die kan jij ook drinken! Kom hem graag een keertje bij je maken.

    Liefs Elou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s