Lekker naar de boer

Lekker naar de boer’ is een inititaief van Biologica, de Nederlandse organisatie voor biologische voeding en landbouw. Een weekend lang kan je op verschillende plekken in Nederland naar de boer. Er worden van allerlei activiteiten georganiseerd.

Gister had ik zelf een interessant gesprekje in mijn oppas-moestuin met een buurman,  een gepensioneerde boer. Hij is een voorstander van de koude grond teelt en eet alleen seizoensgebonden produkten. Wecken en invriezen deed hij niet aan. Onzin! Nu hebben we sla, worteltjes, radijs, spinazie etc en in de winter de kolen. Boeren/witte(zuur)/rode kool, wortels, bieten, spruiten, andijvie. Nou dat zijn er alweer zeven en dan heb je de week er al weer opzitten. En zo krijg je door het jaar alles binnen wat je nodig hebt in dat seizoen.

Volgens hem staan we veel te ver af van de gewone natuur en het is zo logisch…we moeten niet moeilijk doen.

Kon hem niet anders dan gelijk geven.

Oja, tip van de boer. Eet de pit van de druif, is een anti-oxidant en goed voor de botten. Ik weet het niet maar het schijnt wel goed te zijn voor de conditie van de bloedvaten. Je kunt overigens ook een glas rode wijn nemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s