Pasta met spinazie, tomaat, garnaal

Snelle en gezonde pasta, als je wilt kan je zelfs diepvries spinazie gebruiken.

  • grote zak verse spinazie, gewassen of diepvries
  • tros tomaat, 5 à 6 stuks, klein gesneden
  • 1 knoflook teen, in jasje gekneusd
  • 3 el olijfolie
  • 400 g garnalen, gepeld of 2 bakjes roze garnaal uit de supermarkt
  • soeplepel kookvocht of bouillon

Dit eenvoudige gerecht wordt echt lekker als je goede produkten koopt. Gebruik de allerlekkerste olijfolie en goed rijpe tomaat (buiten de koelkast bewaren)

Verhit de olijfolie langzaam in een grote steelpan. Leg de gekneusde knoflook teen erin,  en laat de olie zo op smaak komen.

Doe dan voorzichtig de spinazie in de pan, dat spettert waanzinnig!, en laat het slinken. Als je diepvries spinazie gebruikt moet je deze na de tomaat in de pan doen. Als spinazie geslonken is de tomaat toevoegen.

Voeg zout en peper toe en laat de tomaat 10à15 minuten garen. Ondertussen de garnalen schoonmaken of afspoelen en pastawater opzetten. Pasta koken.

Pasta net voor ‘al dente’ dus kooktijd met 2 minuten verkorten, afgieten. Bewaar een soeplepel kookvocht of gebruik bouillon. Haal de knoflookteen uit de saus doe de garnalen erin, flink verhitten, roeren en de bijna gare pasta met een soeplepel vocht toevoegen. Roeren en zo nog even een paar minuten laten garen.

Als de pasta gaar is direct serveren met een scheutje olijfolie en gemalen zwarte peper.

Advertenties

One thought on “Pasta met spinazie, tomaat, garnaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s