rabarbertaart.wadden

In het Parool stond ook een lekker recept voor rabarbertaart. Dat is nummer 4! inmiddels op mijn blog. Ik kan hem niet helemaal volgens recept maken. Dit keer is de beschrijving ook niet helemaal duidelijk….

Mijn versie:

  • kg rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 5 cm
  • 125 ml verse manderijnensap
  • 350 g kristalsuiker
  • 2 bakjes framboos

Ik heb het in de oven gezet op 180°C, maar dat werd niks. Dus even in een pannetje op het vuur, in een dik kwartier rabarber gaar laten worden. Dan van vuur af en de framboos toevoegen. De compote laten afkoelen en de uitdaging aangaan: niet nu opeten!

Gister de taart afgebakken en ook daar het recept aangepast.

kruimeldeeg:

  • 120 g bloem
  • 80 g maismeel
  • 100 g poedersuiker
  • 125 g boter
  • mespunt zout
  • 1 tl gemalen kardamon of kaneel

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met de vingertoppen zonder te kneden en zorg dat het mengesel kruimelig blijft.

Zet het mengsel 15 minuten in de koeling om op te stijven.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de deegkruimels over het opppervlak en bak de kruimels in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Ik heb de rabarber/framboos compote afgegoten en vervolgens de compote in een ovenschaal gedaan. De mooi gebakken kruimels er bovenop gestrooid en het geheel in de warme oven, uit met de deur op een kier, teruggezet.  De taart lauwwarm gegeten met de siroop erbij. Ook deze taart is heerlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s