Italiaans gebakken aardappel

In Italië heb ik geleerd om de aardappel, voordat ze de koekenpan ingaan, eerst te laten garen in de oven.

Was de aardappel, leg ze op een bakplaat.  Plaats ze midden in een oven op 150°C. Plaats ook een bakje met water onderin de oven. Laat ze daar 45 minuten bijna gaar worden.

Haal de aardappel uit de oven. Laat ze afkoelen! Dit kan je versnellen door ze alvast in dikke plakken te snijden.

Snijd ze vervolgens in de gewenste grootte. Doe een eetlepel olijfolie bij de aardappelen en meng met je handen zo dat de stukjes niet meer aan elkaar plakken.

Giet bakenbraad in de koekenpannen. Verdeel de aardappelen en laat op hoog vuur de aardappel goudbruin worden. Duurt circa 15 minuten, met zeezout bestrooien. Direct serveren.

Advertenties

One thought on “Italiaans gebakken aardappel

  1. Pingback: Varkensrollade met venkelzaad en rozemarijn « Di'eetnooitmelk Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s