rabarber chutney

Een engels recept, de rabarber chutney. Rabarber gaat goed met ui en appel.

Heerlijk bij gebraad en op een koele plaats is het lang houdbaar.

  • 1,8 kg rabarber
  • 500 g rozijnen
  • 500 g uien

De rababer schoonmaken en klein snijden. Ui en rozijnen in een mixer snipperen. De appel fijn snijden

  • 500 g suiker
  • 800 g azijn
  • 28 g zout
  • 14 g pimento ( ik heb paprika mild 50%/pikant50% gebruikt)
  • 14 g gemberpoeder
  • 14 g gekneusde mosterdzaad

Mix suiker, zout, kruiden en azijn. Doe in een pan met dikke! bodem en breng aan de kook.

Fruit, ui/rozijn mengsel erbij en ongeveer 2 uur laten sudderen tot het gaar en dik is.

Verdelen over schone potten als chutney loeiheet is.

Advertenties

One thought on “rabarber chutney

  1. Pingback: Varkensrollade met venkelzaad en rozemarijn « Di'eetnooitmelk Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s