Varkensrollade met venkelzaad en rozemarijn

De heerlijke rabarber chutney gaat goed met varkensvlees, witvlees, wild en reeworstjes. Maar die vind je niet zo snel….

Wonende naast allerlei biologische varkensboerderijen maar op een varkensrollade mijn keus laten vallen. Wat je van dichtbij haalt is lekker en laat minder voetafdrukken achter, nietwaar? En we hadden een nieuw gadget in de keuken, een electrische kerntemperatuurmeter. Joepie. Die wilde ik ook wel graag uitproberen.

Ik vind varkenvlees met een krokant korstje ook niet te versmaden en in Italië (Toscane) hoort venkel weer bij varkensvlees. Enfin, het werd een multiculti maaltijd.

Oven voorverwarmen op 170°C.

  • volle el verse rozemarijn, gehakt
  • volle el venkelzaad, gehakt
  • vers gemalen peper en zout

Hak op een keukenplank de rozemarijn met venkelzaad fijn, breng op smaak met zout en peper. Rol de rollade er door heen.

Zet een anti-aanbakpan op het vuur, olijfolie erbij en laat de rollade hier even in kleuren.

Maak ondertussen een smaakpalletje. Gebruik hiervoor:

  • stengel bleekselderij, gehakt
  • rode ui, in zessen
  • 3 knoflooktenen, gekneusd
  • laurierblad

Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal. Neem het stuk vlees en stop de kerntemperatuurmeter in de kern, en leg het in het midden van het bakpapier. Plaats de smaakmakers rondom het vlees en giet er olijfolie overheen. Maak een pakketje van het bakpapier door de hoeken samen te draaien. Laat de bovenkant open zodat het kan bruinen. Plaats in het midden van de oven.

Laat het ongeveer een 3/4 uur in de oven staan. Of tot een kerntemperatuur van 68°C. Bij mij klonk er een luide bel dat het vlees klaar was!

Laat het vlees afgedekt 10 minuten rusten.

Ps; Controleer wel soms of het vlees niet te donker wordt , dek het dan af met het papier of een stukje zilverfolie. Je kan het ook overgieten met de vleessappen.

Lekker met rabarber chutney, een groene salade en italiaans gebakken aardappelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s