Gegrilde zalm met tomaat en rucola

Vetvrij, smaakvol en snel.

  • 600 g tomaat, ontveld en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 150 g rucola
  • 4 takjes  verse tijm
  • zalmfilet pp
  • versgemalen witte peper/zout

Olijfolie in een braadpan verhitten en de zalmfilet eerst aan ‘de mooie’ kant bruinen. Ondertussen de tomaten ontvellen (onder en bovenkant inkruizen/in schaal leggen/kokend water erbij/paar minuten wachten/afgieten/koud water erop/ ontvellen) en in blokjes snijden en in vergiet laten uitlekken. Knoflook in vieren snijden. Tijm fijnhakken.

De zalmfilets keren en verder bakken.

In sauspan de olijfolie verhitten, de knoflook bakken. Tomaat toevoegen met de tijm en een beetje vers gemalen peper. Als de tomaat bijna gaar is de rucola in de pan doen en flink omscheppen. Vuur uit en saus verdelen over de borden. Ondertussen zal de zalm mooi gebakken en rose van binnen zijn. Leg deze nu bovenop de tomaat en rucola. Een beetje olijfolie erover , draai aan de pepermolen. Op smaak brengen met fleur de sel.

Advertenties

One thought on “Gegrilde zalm met tomaat en rucola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s