maisbrood met citroen en tijm

  • 180 g zacht boter
  • 75 g bloem
  • 180 g suiker
  • 1 el citroenzeste
  • 2 el vers citroensap
  • 3 grote eieren
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 225 g maismeel
  • 1 tl bakpoeder
  • ¾ tl zout
  • (wie noot mag: 60g pijnboompitten, helft gehakt)

Oven voorverwarmen op 165°C. Cakevorm van 23 cm invetten en met bloem bestuiven. Boter en suiker in de magimixer, 3 minuten, tot een soort mayo kloppen.

Citroenzest toevoegen, 1 minuut mixen. Een voor een de eieren erbij, tussendoor goed mixen. Het citroensap en de tijm  erdoor. Bloem, maismeel, bakpoeder, en het zout toevoegen. Alles goed door elkaar mengen. (de gehakte pijnboompitten toevoegen).

Doe het beslag in de vorm. (de hele pijnboompitten erboven op strooien). Bak circa 50 tot 55 min., tot een sateprikker er schoon uitkomt. Helemaal laten afkoelen op een ijzer taartrekje.

bron: martha stewart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s