Kruidige courgettebrood

Errrug lekker, smaakt naar ‘spekkoek’. Doodsimpel om te maken en is zelfs zonder boter! Zal zeker lekker zijn om mee te nemen in de auto onderweg naar een fijne vakantiebestemming. Of een manier om kinderen groenten te laten eten.

  • grote courgette, geraspt
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker
  • 30 g kristalsuiker
  • 2/3 cup zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 340 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • 1½ tl kaneel
  • ¾ tl nootmuskaat
  • ¼ tl gember
  • 1/8  tl kruidnagel
  • ¾ tl zout

de oven voorverwarmen op 150°C hetelucht, Cakevorm van 23 cm licht invetten.

Rasp de courgette grof. Meng in een grote kom de suikers, olie, vanille en de eieren.

Meng in een kleine kom de bloem, bakpoeder en baking soda (ik gebruikte bijna een heel zakje bakpoeder en geen soda), de kruiden. Doe dit mengsel bij het eiermengsel en roer om het goed om. Doe de courgette rasp erbij.

Doe het beslag in  de cakevorm, egaliseer. Bak tot een coctailprikker er schoon uitkomt. dit zal ongeveer  een uur duren. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. dan op een rooster verder laten afkoelen. Laat volledig afkoelen voordat je het gaat aansnijden.

bron: martha stewart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s