bananen muffin

Dit recept is zonder ei!

  • 300 g tarwebloem
  • snufje zout
  • 150 g (vloeibare of vaste) margarine
  • 1 zakje bakpoeder
  • 75 g rietsuiker
  • 500 g goed rijpe bananen
  • evt. scheutje citroensap en/of 1 zakje vanillesuike

Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 175° C en vet een bakvorm in.
2.Pureer de bananen met een staafmixer of keukenmachine. Prakken gaat waarschijnlijk ook, maar zal wat geduld vergen. Roer boter en suiker met een garde schuimig in een kom en voeg de bananenpuree erbij. Roer vervolgens de bloem en het bakpoeder goed door de massa en indien gewenst/toegestaan wat citroensap en vanillesuiker.
3.Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in de voorverwarmde oven in ca 55 minuten gaar. Kleine cakejes: 15-20 minuten (controleer met een satéprikker).

Tip:
Versier kleine cakejes met glazuur. Meng hiervoor poedersuiker met een weinig water, vruchtensap, limonadesiroop of koffie tot een dikke massa, smeer deze bovenop en laat drogen. Helemaal feestelijk is het om ze direct ook nog te besprenkelen met decoratiehagel, gemengde musketbolletjes, etc. (indien toegestaan).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s