Torta di Firenze

Een heerlijke!!! smaakvolle caketaart op basis van olie. Recept gekregen van Ivo van ‘het kleine restaurant Il Zaffo’ in Cavriglia, Toscane. Omdat ik nooit ‘un dolce’ kon eten vanwege mijn allergie.

Heb de taart inmiddels al een paar keer gemaakt maar krijg hem nog steeds niet zo lucht als Ivo. Helaas.

  • 250 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 beker water
  • 1 beker zaadolie bv zonnebloem
  • 1 zakje bakpoeder

Oven voorverwarmen op 200°C, inmiddels denk ik dat het hetelucht moet zijn.

suiker en eieren flink kloppen.

bloem erbij

water en olie toevoegen

als je het goed luchtig hebt geklopt

bakpoeder toevoegen (italiaanse bakpoeder heeft vanille) en direct in de oven plaatsen.

Na circa dertig minuten is de taart klaar. Controleer met een sateprikker  / breinaald of de taart gaar is.

De taart is heerlijk met gesmolten chocolade of aardbeiencoulis en verse aardbeien.

De coulis maak je door de aardbei fijn te snijden. Doe ze in een pannetje met een kneepje citroensap & suiker naar smaak. De aardbei zo langzaam zacht laten worden. Na een kwartiertje kan je er met de staafmixer puree van maken. Laat  afkoelen.

Advertenties

One thought on “Torta di Firenze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s