Zalm met Franse witte bonenschotel

Een recept van Yneke Vocking, de coach van XXL de afvallers.

1 mooie moot zalm met vel per persoon

1 grote pot witte bonen

2 rode uien, in stukjes

1 teen knoflook, fijn gehakt

paar takjes tijm

2-3 courgettes, in stukken

1 blikje mais

10 groene olijven, in ringetjes (citroenolijven zijn heerlijk)

olijfolie

peper en zout

Verhit de olijfolie en bak de ui. Voeg de tijm, knoflook en courgette toe en bak 5 minuten. Voeg witte bonen met vocht en mais toe en laat lekker op laag vuur pruttelen terwijl je de zalm bakt.

Wrijf de zalm in met peper, zout en tijm. Verhit olijfolie in een pan en bak op hoog vuur het velletje van de zalm bruin en knapperig. Dit gebeurt snel dus blijf erbij. Keer de zalm om en bak nu op laag vuur met een deksel half op de pan de zalm bijna gaar. Afhankelijk van de dikte duurt dit 5-8 minuten.

Warm de olijven even mee met de courgettes en bonen. Breng de bonenschotel op smaak met peper en zout en serveer dit met de zalm.

Mocht je nou absoluut geen trek in bonen hebben dan vervang je die gewoon door een vergelijkbare hoeveelheid aardappelblokjes uit folie. Bak de aardappelen met de ui en volg verder het recept.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s