Romige aspergesoep

Zag nog een bosje asperges liggen wist dat het niet AA kwaliteit was maar wilde zooo graag een keer weer een romige -zonder room- aspergesoep eten.

Ingrediënten; 500 g asperges, water, 2 groentenbouillon blokjes, 3 el olijfolie, 3 el bloem

Was de asperges en schil ze. Doe de schillen met de hele asperges in een grote pan. Ruim 1 liter water erbij en aan de kook brengen. Als de asperges gaar zijn van het vuur afhalen, de schillen eruit vissen en weggooien. Het kookvocht zeven, terug in de pan en 2 blokjes groentenbouillon toevoegen. De asperges in stukjes snijden en de kopjes apart bewaren.

Maak een roux van olie, bloem, water. Neem een pan met een grote bodem, verhit 3 eetlepels olijfolie en roer daar lepel voor lepel de bloem goed door heen. Wees niet bang voor klonters. Even goed warm laten worden. Dan soeplepel voor soeplepel het asperge kookvocht, onder flink roeren, toevoegen. Na ongeveer een liter zal de soep een mooie dikte hebben. Nu de stukjes asperges erin en even met de staafmixer glad maken. Als laatst de kopjes in de soep en dan de soep in de kopjes. hmmm?

Advertenties

One thought on “Romige aspergesoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s