slowfood tijdens drukte

Bij ons is woensdag DE sportdag en loopt iedereen in en uit rond etenstijd. Gezellig samen eten zit er niet in maar lekker eten wel. Gister was het een typisch jaren 70-tig dis. Niet om aan te gluren maar wel lekker; langzaam in de oven gegaarde kip met aardappel.

kippenbout pp. kipkruiden, aardappelblokjes, 100 ml bouillon

Zet de oven op 200°C en wrijf de bouten in met kipkruiden. (of zout peper kerrie paprikapoeder) Leg ze in een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven. Haal de schaal eruit, keer de bouten om en verdeel de aardappelblokjes rond de kip. Giet 100 ml bouillon in de schaal. Zet nogmaals 30 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven, keer de kip, schep de aardappels om. Overgiet de kip met wat olijfolie, verlaag de temperatuur van de oven naar 100°C. Zet de schaal terug in de oven tot de laatste bout en aardappel eruit gevist zijn. Bij ons staat de schaal zo’n 2 uur in de oven, daar krijg je een heerlijk zacht sappig smaakvol gerecht van.

Als groenten maak ik vaak gekookte sperziebonen op kamertemperatuur met olijfolie en zeezout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s